Mathijssen volgt Peeters op bij Westerlo

Amper een dag na het ontslag van Bob Peeters als coach van Westerlo hebben de Kemphanen al een opvolger beet. Jacky Mathijssen moet Westerlo in Eerste klasse zien te houden.

"Hij was de meeste geschikte kandidaat om het nieuwe project van de club in goede banen te leiden", klinkt het op de website van de Kempenaars. "Westerlo wil met hem uitgroeien tot een stabiele middenmotor." Mathijssen heeft heel wat ervaring in Eerste klasse. Zo was hij eerder ook coach bij STVV, Charleroi, Club Brugge, Beerschot, Lokeren en OH Leuven. Bij die laatste club werd hij begin vorig seizoen ontslagen. 

"Westerlo is een hele toffe club, een vaste waarde in eerste klasse. Westerlo staat voor iets, heeft charme. Er hangt hier een mooie sfeer rond het voetbal. Momenteel zit deze club in een crisissituatie, in een moeilijke periode. Het is nu vooral zaak om daar zo snel mogelijk uit te komen", vertelde Mathijssen woensdag bij zijn voorstelling in 't Kuipje. "Ik ga proberen zo snel mogelijk oplossingen aan te bieden en proberen de spelers, die het toch moeten doen, mee te krijgen in het nieuwe verhaal."

De 53-jarige Mathijssen debuteert dit weekend met een thuiswedstrijd tegen Moeskroen. Volgens de nieuwe coach van de Kemphanen is het meteen een "zeer belangrijke" match. "We willen absoluut voeling houden met de concurrenten en de kloof niet te groot laten worden", stelt de Limburger. "Het zal snel zaterdag zijn. Het is aan mij om een herkenbaar systeem aan te bieden waar de spelers zich goed bij voelen, zodat zij hun huid heel duur verkopen."