Barcelona dendert over Celtic: 7-0

FC Barcelona heeft op de eerste speeldag van de Champions League meteen zwaar uitgehaald. In het eigen Camp Nou won Barça met 7-0 van het Schotse Celtic Glasgow. Lionel Messi scoorde een hattrick. Luis Suarez nam twee goals voor z’n rekening. Neymar en Iniesta scoorden elk één keer.

Barcelona had z’n laatste competitiewedstrijd – thuis tegen Alaves – verloren en wou in de Champions League iets rechtzetten. Na amper drie minuten stond het al 1-0. Neymar zette Messi op weg en de Argentijn knalde de bal hard in de kruising. Celtic halverwege de eerste helft een uitstekende kans op de gelijkmaker maar Dembélé miste een strafschop. Het signaal voor Barça om het gaspedaal opnieuw in de duwen. Na een heerlijke combinatie tussen Neymar en Messi zorgde die laatste voor 2-0.

Na de pauze was Celtic een vogel voor de kat. Neymar krulde een vrije trap in de kruising en Iniesta zette met een volley de 4-0 op het bord. Messi zorgde op het uur voor de 5-0 forfaitcijfers. Z’n derde doelpunt van de avond en z’n 86e doelpunt in totaal in de Champions League. Wie nog geen doelpunt had meegepikt was Luis Suarez. Maar in het slotkwartier dikte hij met twee doelpunten de score nog aan tot 7-0.