Arsenal graait punt mee uit Parijs

Arsenal heeft op het nippertje een punt kunnen meegraaien bij Paris Saint-Germain. De Franse kampioen was ruim tachtig minuten baas en creëerde een handvol kansen, maar slikte uit één tegenaanval ook een tegendoelpunt? Het werd in 1-1 in het Parc des Princes.

De Parijzenaars namen een blitzstart in het Parc des Princes: al na 41 seconden knikte Cavani een voorzet van Aurier in de verste hoek binnen. De Uruguayaan zorgde voor het eerste doelpunt in deze Champions League-jaargang. Arsenal zag sterren in de eerste helft en mocht zich gelukkig prijzen dat het aan de pauze maar één doelpunt in het krijt stond. Op het halfuur duwde Koscielny met een slide de bal zomaar tot bij Cavani. De aanvaller omspeelde doelman Ospina, maar kon in een leeg doel niet afwerken. Even later werd hij opnieuw door de buitenspelval geloodst. Cavani controleerde de bal op de borst, maar trapte vervolgens prompt naast het leer.

Ook na de pauze verschenen de Gunners zelden voor het doel van Aréola. Paris Saint-Germain bleef aardig combinatievoetbal op de mat leggen en speelde de Engelse defensie volledig zoek. Aurier zette op het uur een knappe één-twee op met Rabiot, maar kwam bij de afwerking Ospina tegen. Luttele minuten laten dribbelde Di Maria zich doorheen de verdediging van Arsenal, Cavani nam over maar ook hij trof Ospina op zijn weg. Twintig minuten voor tijd lobde Di Maria de bal knap over Koscielny, maar ook zijn schot werd knap gepareerd door de Mexicaanse doelman.

Tien minuten voor tijd klom Arsenal tegen de gang van het spel in tóch op gelijk hoogte. Özil zette voor tot bij Iwobi, die van dichtbij hard op Aréola trapte. Sánchez controleerde de bal in de rebound en joeg het leer hard in de hoek: 1-1. De Londenaren pleegden meteen daarna bijna de perfecte hold-up in Parijs. Sánchez speelde knap Iwobi vrij, die de bal in de verste hoek wou plaatsen maar daar Aréola tegenkwam. In de slotfase werden zowel Verratti als Giroud nog uitgesloten, maar gescoord werd er niet meer. Beide clubs vatten hun Europese campagne dus aan met een gelijkspel.