"Leicester speelt elke week op CL-niveau"

Voor het eerst in elf jaar staat Club Brugge woensdagavond in de poulefase van de Champions League. De tegenstander is geen Europese topclub, maar werd wel kampioen in de Premier League: Leicester City. Na de slechte seizoensstart van Club willen zowel manager Vincent Mannaert als coach Michel Preud'homme een reactie zien.

"Het was niet goed", beseft Mannaert. "Voornamelijk de laatste wedstrijd bij Waasland-Beveren was echt slecht. Dan verwacht je nu een reactie. Als je thuis kan spelen in de Champions League tegen de Engelse landskampioen, dan mag je wel verwachten dat ze er echt tegenaan gaan."

Michel Preud'homme twijfelt niet aan een reactie van zijn spelers, al benadrukt hij wel dat Club Brugge in de winnende flow moet geraken. "We moeten alles proberen om te draaien. We moeten nog harder werken en het minder te mooi willen doen." 

Al zal dat tegen Leicester City niet zomaar van een leien dakje gaan. "Het is natuurlijk een ploeg die alle grote ploegen van Engeland heeft geklopt. Die speelden daar bijna elke week Champions League. Als ze er kampioen zijn geworden - ook al hebben ze niet de naam - dat wil zeggen dat ze de spelers, de trainer en de organisatie ervoor hadden. Of Ik zou liever kippenvel krijgen van een overwinning van mijn ploeg."