Westerlo ontslaat Bob Peeters

Na zes speeldagen heeft Westerlo Bob Peeters ontslagen. De coach haalde slechts één punt uit zes wedstrijden. Peeters nam pas in november vorig jaar het roer over van Harm Van Veldhoven.

De Kemphanen startten nochtans veelbelovend aan het seizoen. Op de openingsspeeldag speelde het in eigen huis gelijk tegen Standard. Nadien volgden vijf nederlagen, wat nu dus het einde van Peeters betekent. "De vernieuwde raad van bestuur van KVC Westerlo heeft besloten om de samenwerking met Bob Peeters te beëindigen", klinkt het. "De toenemende druk op het nieuwe project en de belangrijke wedstrijden in het vooruitzicht noopten de club tot deze maatregel. KVC Westerlo hoopt hiermee de terugkerende negatieve sportieve resultaten om te buigen in positieve resultaten om zo in veiliger vaarwater te belanden. KVC Westerlo wenst trainer Bob Peeters te bedanken voor de onverdroten inzet en de zeer professionele samenwerking en wenst hem alle succes toe in de toekomst."

Peeters was pas sinds november 2015 aan de slag bij Westerlo. Hij volgde toen de ontslagen Harm Van Veldhoven op. Peeters kreeg de opdracht om niet te degraderen en slaagde in zijn opzet: na een thuisoverwinning tegen Waasland-Beveren verzekerde de club het behoud in Eerste klasse. Eerder was Peeters ook aan de slag bij Cercle Brugge, AA Gent en Lokeren. Ook daar werd hij ontslagen. Bij Waasland-Beveren stapte hij drie seizoenen geleden zelf op.