Directeur Bob Claes verlaat Standard

Na het ontslag van trainer Yannick Ferrera, stapt ook algemeen directeur Bob Claes op bij Standard. Hij was de voorbije weken een van de laatste bestuursleden die nog achter Ferrera stond. Claes werd in juli 2015 aangesteld als directeur van de Rouches.

Een week nadat de Rouches Yannick Ferrera aan de deur zetten, is de rust nog niet teruggekeerd op Sclessin. Algemeen directeur Bob Claes stapt op en voorzitter Bruno Venanzi neemt zijn taken over. "Hij heeft de intentie om een uitvoerende rol uit te oefenen binnen de club. Daarom hebben Standard en zijn algemeen directeur Bob Claes beslist om een punt te zetten achter hun samenwerking", staat te lezen op de site. 

"Bruno Venanzi zal omringd worden door een klein directiecomité, hetgeen ervoor zal zorgen dat de dagelijkse en operationele leiding van de club doeltreffend zal verlopen." Standard bedankt verder Bob Claes voor "zijn bijdrage en zijn professionalisme tijdens de vijf jaar die hij doorbracht bij de club en wenst hem het beste toe in het vervolg van zijn carrière".

Claes begon in 2011 te werken als commercieel directeur van Standard. Toenmalig voorzitter Roland Dûchatelet haalde hem binnen. Wanneer Bruno Venanzi de club een jaar geleden overnam, bleef Claes. Hij werd er zelfs gepromoveerd tot algemeen directeur, maar nu is zijn verhaal in de Vurige Stede toch afgelopen. 

Vorige week ontsloeg Standard trainer Yannick Ferrera nog en verving hem door Aleksandar Jankovic. Onder zijn leiding wonnen de Rouches zondagavond met 2-0 van Racing Genk.