City en BMG treffen mekaar opnieuw

Net zoals vorig jaar treffen Manchester City en Borussia Mönchengladbach mekaar opnieuw in de groepsfase van de Champions League. Beide teams eindigden het afgelopen seizoen vierde in hun nationale competitie en wisten zich via de play-offs te kwalificeren voor het Kampioenenbal.

Vorig seizoen begon BMG thuis, deze keer vindt de heenmatch plaats in Manchester. City begint met vertrouwen aan de wedstrijd want vorig seizoen won het zowel de heen- (1-2) als de terugmatch (4-2) tegen Mönchengladbach. Daarnaast kent de club van Kevin De Bruyne en Vincent Kompany een uitstekende competitiestart onder de nieuwe trainer Pep Guardiola. De Citizens wonnen alles zes wedstrijden die ze tot nu toe speelden onder de Spanjaard, waaronder de Manchester Derby van afgelopen weekend met Kevin De Bruyne in een glansrol. Ook Borussia Mönchengladbach begon goed aan het seizoen, maar verloor zaterdag van Freiburg met 3-1.

Manchester City bereikte vorig jaar de halve finales van de Champions League, maar moest daarin de duimen leggen voor de latere winnaar Real Madrid. Pep Guardiola moet de Engelse club nu naar de finale en liefst ook naar eindwinst loodsen.

Guardiola vs. Mönchengladbach
Die queeste naar de finale begint dinsdag met het duel tegen Borussia Mönchengladbach, een team waarvan Guardiola de voorbije twee seizoenen niet kon winnen met Bayern München. Vorig seizoen verloor Bayern met 3-1 in Mönchengladbach en werd het thuis 1-1. In 2014/2015 werd het 0-0 in Mönchengladbach en won BMG met 2-0 in München.

Kevin De Bruyne vs. Thorgan Hazard
Uitkijken doen we naar onze landgenoot Kevin De Bruyne. Die kroonde zich zaterdag tot man van de match in de met 1-2 gewonnen derby tegen Manchester United. Vincent Kompany is er nog niet bij. Hij herstelt nog steeds van een liesblessure die hem van het EK in Frankrijk hield, maar is volgens trainer Guardiola dichtbij zijn rentree.

Bij Borussia Mönchengladbach is het afwachten of Thorgan Hazard in de basis start. Hij kan alvast over een goede vorm beschikken. Zo was hij in de play-offs van de Champions League tegen Young Boys Bern goed voor een hattrick.

Volg de wedstrijd tussen Manchester City en Borussia Mönchengladbach dinsdag live op Q2 vanaf 20u15.