Woensdag start UCL voor Club Brugge

Club Brugge begint woensdag eindelijk aan zijn nieuw Champions League-avontuur. De Belgische landskampioen ontvangt voor zijn eerste groepswedstrijd al meteen de kampioen van Engeland: Leicester City.

Elf jaar lang heeft blauw-zwart moeten wachten op een nieuwe deelname aan het Kampioenenbal, maar na 3.934 dagen is het woensdag weer zover. De wedstrijd tegen Leicester City wordt de 292e Europese wedstrijd ooit voor Club Brugge. Een groot verschil met Leicester, dat pas voor zijn negende Europese match ooit staat en meteen ook zijn eerste in de Champions League.

Voor de club is het dus allemaal nieuw, maar ze kan wel rekenen op een trainer met de nodige ervaring. Claudio Ranieri loodste Chelsea naar de halve finales in 2004 en bereikte in totaal al vier keer eerder de knock-outfase van het Kampioenenbal. Hij deed dat met Chelsea, Juventus, AS Roma en Inter Milaan. Met Valencia werd hij in 2004/2005 uitgeschakeld in de groepsfase.  

Leicester City debuteert op het hoogste niveau van het Europese voetbal, Club Brugge begint aan zijn vijfde Champions League-groepsfase. De laatste dateert van het seizoen 2005/2006. Club eindigde toen derde in een groep met Juventus, Bayern München en Rapid Wien.

Vraagtekens
Zowel de Belgische als de Engelse landskampioen beginnen met twijfels aan de Champions League. Beide teams kennen een tegenvallende competitiestart. Club Brugge begon het seizoen wel met winst van de Supercup tegen Standard en een zege op het veld van KV Mechelen, maar na zes speeldagen staat het pas tiende met amper zeven punten op achttien.

Ook Leicester staat in Engeland in de tweede tabelhelft. De Foxes konden maar een van de eerste vier competitiewedstrijden winnen, verloren er al twee en misten daarvoor ook al de Community Shield, de Engelse Supercup. Daarin was Manchester United te sterk.

Griekse ref
Het duel tussen Club Brugge en Leicester zal woensdag in goede banen geleid worden door Tasos Sidiropoulos. De 37-jarige Griek leidde in het verleden al een keer een match van Club Brugge. In 2015 floot hij de wedstrijd tegen Deense Aalborg in de zestiende finales van de Europa League. Club won toen met 3-0.

Welkomstvideo
Club Brugge geeft met dit leuke filmpje Leicester City en zijn supporters alvast enkele handige tips voor de verplaatsing naar Brugge.

Mis woensdag niets van Club Brugge - Leicester City: onze uitzending start om 20u10 op Q2.