Ferrera: "KVM wilde me en ik wilde hier zijn"

Amper zes dagen is het geleden dat Standard Yannick Ferrera aan de deur zette, maar de 36-jarige coach zit niet lang zonder club. KV Mechelen stelde hem vandaag voor als nieuwe trainer. Hij tekent er een contract tot medio 2018. “Ik ben heel blij om zo snel terug aan de slag te kunnen gaan. Dit is het beste wat me kon overkomen na mijn avontuur bij Standard”, reageert Ferrera.

Standard plukte vorige week Aleksandar Jankovic weg bij KV Mechelen en dus zat de club zonder coach. Vrijwel meteen polste Malinwa bij Ferrera of hij zijn carrière wilde verder zetten in het AFAS-stadion. “Ik kreeg een telefoontje van een onbekend nummer. Dat bleek de voorzitter van KV Mechelen te zijn. Ik heb meteen teruggebeld en we hebben vorige week twee keer samen gezeten. Zondagavond hebben we een akkoord bereikt.”

Yannick Ferrera dacht eerst wat rust te nemen na zijn periode bij Standard, maar duikt nu toch snel in een nieuw avontuur. “Ik wilde eerst even een pauze nemen, de gebeurtenissen bij Standard een plaats geven en wat rust nemen. Maar de trein stond er en ik heb besloten hem niet te laten gaan. Je bent immers nooit zeker of er later een nieuwe komt.”

"KV Mechelen wilde mij"
KV Mechelen is geen onbekende club voor Ferrera. Hij was er vroeger jeugdspeler. De keuze om er nu als trainer aan de slag te gaan, vindt hij niet riskant. "Het is een stabiele club, iedereen wilde me hier en ik wilde hier ook zijn. De huidige ploeg heeft een goede basis, werkt volgens een bepaald systeem en heeft goede automatismen. Ik wil op die basis verder bouwen en enkel veranderen wat nodig is. Mijn ambitie is om beter te doen dan vorig seizoen."

Standard
Over zijn ontslag bij Standard wilde Yannick Ferrera niet te veel zeggen. "Ik heb nooit nagetrapt of uitgehaald naar Standard en ga dat vandaag ook niet doen", zegt hij. "Ik heb mooie emoties beleefd met Standard en er ook dit seizoen nog mooie dingen neergezet. Het is waar dat de spanningen niet aangenaam waren, maar ik heb me steeds geconcentreerd op het voetbal. Ik heb veel geleerd uit die ervaring, maar nu moet ik vooruit. Ik heb nog veel contact gehad met de spelers na mijn ontslag, dat deed deugd. Vandaag begin ik aan een nieuw hoofdstuk met KV Mechelen en wil ik me daar vooral op focussen."

Eerste keuze
Voorzitter Johan Timmermans is heel tevreden met Yannick Ferrera als nieuwe trainer van KV Mechelen en zegt dat hij hun eerste keuze was. "Wij wisten onmiddellijk dat we met hem verder wilden. We hadden er alle vertrouwen in dat wij tot een akkoord met hem zouden komen. Met Yannick halen we op zeer korte termijn een topcoach in huis. Hij heeft bij zijn vorige clubs bewezen dat hij als jonge Belgische trainer heel wat dynamiek in zich heeft en daarom past hij goed bij onze club.