Jankovic debuteert met zege bij Standard

Bekijk de samenvatting vanaf 00:17

Aleksandar Jankovic heeft zijn eerste wedstrijd als trainer van Standard afgesloten met een overwinning. De Rouches wonnen in eigen huis met 2-0 van Racing Genk en pakken zo drie deugddoende punten. 

Amper twee dagen nadat Standard hem voorstelde als nieuwe coach debuteerde Aleksandar Jankovic meteen in een sfeervol Sclessin tegen Racing Genk. De bezoekers startten het beste en kwamen bijna op voorsprong via Samatta, maar Jean-François Gillet hield zijn poging met een knappe reflex uit doel.

Meteen daarna nam Standard het commando over. Een schot van Raman ging eerst nog over, maar enkele minuten later opende nieuwkomer Belfodil de score met een rake kopbal. De Rouches controleerden hun voorsprong en verdubbelden die bijna, maar een knap schot van Dompé eindigde op de lat.

Na de pauze kregen we eenzelfde spelbeeld. Standard controleerde de partij terwijl Genk wel probeerde te reageren, maar de pogingen Bailey en Ndidi zorgden voor te weinig gevaar. Standard was de betere ploeg op het veld en in de slotminuten maakte nieuwkomer Orlando Sa het feestje van de debutanten helemaal compleet: 2-0.

In de stand wipt Standard over Club Brugge naar de negende plaat. Het heeft nu negen punten na zes matchen. Genk is zevende met een puntje meer.