Anderlecht wint na dolle tien minuten

Bekijk samenvatting vanaf 02:42

Anderlecht haalde tijdens de interlandbreak nog enkele kleppers binnen: Harbaoui, Bruno, Spajic en Stanciu. De twee laatsten mochten ook meteen starten. Het stond voor een zware test tegen een ongewijzigd Charleroi dat met een overwinning opnieuw aan de leiding kon komen. De zebra’s kwamen op voorsprong maar gaven het in dolle tien minuten uit handen.

In een lange studieronde was het balbezit voor de thuisploeg. Het duurde welgeteld veertien minuten voor we het eerste gevaar konden noteren. Uitgerekend Nicolae Stanciu plaatste de bal een metertje naast. De eerste kans voor de Carolo’s was wel meteen raak. Djamel Bakar schoot vanuit het niets en verschalkte zo Nuytinck en Roef: 0-1. Na een magere eerste helft was het rusten geblazen.

Na de pauze was de eerste kans voor een opvallende Stanciu. Zijn schot ging net naast. Na een kwartier hingen de bordjes dan toch weer gelijk. Chipciu zette voor en vond het hoofd van Anderlecht-topschutter Teodorczyk: 1-1. Anderlecht drukte door maar stootte op een tegenprik van de bezoekers. Pollet zette voor tot bij Tainmont, die in één tijd schoot maar Kara stond in zijn weg. Stanciu mocht nog een keer aanleggen maar zijn schot ging naast. Paars-wit ging door op zijn elan en Hanni kon scoren. Tussen twee verdedigers door schoot hij in de korte hoek: 2-1. Een minuut later vond Chipciu de vrijstaande Tielemans. De youngster twijfelde niet en haalde staalhard uit: 3-1 op amper tien minuten tijd. Als kers op de paars-witte taart moest Charleroi verder met z’n tienen na een frustratie-trap van Tainmont op Stanciu. Twee minuten voor tijd maakte Amara Baby het nog even spannend. Hij kopte een hoekschop voorbij Roef en kon zo de 3-2 eindscore vastleggen.

Door de overwinning komt Anderlecht op de tweede plaats naast AA Gent. Charleroi ziet paars-wit over zich springen. De zebra’s staan nu op de vijfde plaats.