Gent wint Oost-Vlaamse derby

Bekijk de samenvatting vanaf 14:05.

AA Gent zag tijdens de interlandbreak sterkhouder Sven Kums vertrekken. Rob Schoofs werd aangewezen als zijn vervanger. De geblesseerde Renato Neto stond niet op het wedstrijdblad en werd vervangen door Anderson Esiti. Bij Lokeren kon Georges Leekens opnieuw rekenen op Overmeire en Joao Carlos. De buffalo’s schakelden een versnelling hoger in de tweede helft en wonnen uiteindelijk met 3-0.

De eerste twee dreigementen kwamen er vanuit een stilstaande fase. Voor de thuisploeg kopte eerst Coulibaly recht in de handen van Copa. Voor Lokeren was het Coelho die vanuit buitenspelpositie binnen kopte en zo een serieuze waarschuwing uitdeelde. Gent ontsnapte later opnieuw aan de achterstand wanneer Ninaj en Ingason van dichtbij op Rinne en Asare trapten. Ondanks het overwicht aan kansen voor Lokeren was het Gent dat via een gelukje op voorsprong kwam. Een zwakke poging van Milicevic werd door Ninaj in eigen doel gedevieerd: 1-0. Na het doelpunt liet Gent het initiatief wat meer aan Lokeren. De tricolores konden hier enkel nog een vluchtschot van Bolbat uit creëren.  

In de tweede helft was het wachten tot minuut 56 vooraleer er echt doelgevaar was. Nana Asare trapte vanuit de tweede lijn overhoeks en voorlangs. Vier minuten later was het wel raak. Coulibaly liep slim in op de voorzet van Milicivic en prikte de bal enig mooi voorbij Copa: 2-0.  De doelpuntenmaker was in goede doen want wat later gaf hij ook de assist voor het derde doelpunt. Simon liep goed in en plaatste naast Copa in doel: 3-0. Daarna kon Gent nog tot twee keer toe de 4-0 op het bord zetten maar Simon en Coulibaly stuitten op Copa. 

Gent komt door de overwinning terecht op de tweede plaats met twaalf punten, dat is er één minder dan leider Zulte Waregem. Lokeren blijft achter met zes op achttien punten.