Yannick Ferrera nieuwe coach KVM

Zoals verwacht wordt Yannick Ferrera de nieuwe coach van KV Mechelen. Dat bevestigt de club op zijn website. "KV Mechelen en Yannick Ferrera hebben een mondeling akkoord bereikt over een samenwerking."

Ferrera werd vorige week nog aan de deur gezet bij Standard. De Rouches plukten Aleksandar Jankovic weg bij KV Mechelen en dus startte Malinwa vrijwel meteen gesprekken met Yannick Ferrera. Voorzitter Johan Timmermans bevestigde zaterdagavond nog dat “de wil aanwezig was langs beide kanten om tot een overeenkomst te komen”.

Die overeenkomst is er nu, weliswaar nog niet op papier. “Maandag worden alle nodige documenten gefinaliseerd en zal Ferrera zich officieel de nieuwe trainer van Malinwa kunnen noemen.” Bij KV Mechelen tekent hij een contract voor twee seizoenen.

Ondanks zijn nog jonge leeftijd heeft Yannick Ferrera al heel wat ervaring. De 36-jarige trainer werkte eerst als jeugdcoach bij Anderlecht, waarna hij enkele jaren samenwerkte met Michel Preud’homme bij AA Gent en het Saoedische Al Shabab. Daarna werd Ferrera hoofdcoach bij Charleroi, waar hij het behoud verzekerde, en met STVV promoveerde hij naar eerste klasse. Vorig seizoen volgde hij Slavoljub Muslin op als trainer van Standard. Met de Rouches won Ferrera de Beker van België, maar na tegenvallende resultaten in de competitie werd hij er vorige week ontslagen.