Essevee alleen leider na 1-5-winst

Bekijk de samenvatting vanaf 0:55.

Zulte Waregem is voorlopig alleen leider in de Jupiler Pro League. De ploeg van Francky Dury overklaste Moeskroen en won met duidelijke 1-5-cijfers. Les Hurlus blijven achter met drie punten uit zes wedstrijden en staan vijftiende in het klassement.

De bezoekers kenden een droomstart op Le Canonnier. Onur Kaya, de assistkoning van vorig seizoen, schilderde al na vijf minuten de bal op het hoofd van Mbaye Leye. De aanvoerder van Essevee kopte zijn team al vroeg op voorsprong.

Zulte Waregem was heer en meester, maar twintig minuten na de openingsgoal kwam Moeskroen langszij. Baudry trapte de bal zo maar in de voeten van Trezeguet, Ferber strafte het domme balverlies meteen af. Nog voor de pauze kregen de bezoekers al meteen een cadeautje terug. Essikal, een huurling van Essevee, trapte de bal veel te hard terug naar zijn eigen doelman, Vagner duwde de 2-1 in doel.

Na de pauze trok Zulte Waregem de wedstrijd helemaal naar zich toe. De tweede helft was nog maar goed en wel bezig of Cordaro knalde de 1-3 heerlijk in doel. Acht minuten later maakte Leye zijn tweede van de avond en hij kon daar nog een derde doelpunt bij doen, maar Vagner hield zijn strafschop uit doel.

In de slotseconden maakte Jens Naessens er nog 1-5 van en zo herpakt Zulte Waregem zich na de nederlaag op het veld van Racing Genk. Voorlopig staat het alleen aan de leiding met 13 op 18.