KVK CRUISET NAAR VLOTTE ZEGE

Bekijk de samenvatting vanaf 0:28.

KV Kortrijk heeft in eigen huis geen problemen gekend met Westerlo. Twee vroege doelpunten van Idriss Saadi en een dubbeltje van Hervé Kage bezegelden het lot van de rode lantaarn. Westerlo blijft zo troosteloos laatste, KVK nestelt zich na drie overwinningen op rij bij de kop van het klassement.

Westerlo moest kost wat kost punten rapen in het Guldensporenstadion wou het niet alleen achterblijven in het klassement. Bob Peeters voerde vijf wissels door, zo was er het debuut van huurling Michaël Heylen. Minder zorgen bij KV Kortrijk, na de recente 6 op 6, had de ploeg van trainer Van Lancker vertrouwen over. Hij dropte nieuwkomer Totovytski meteen in de basis, hij verving de geblesseerde De Smet.  

De thuisploeg speelde de laatste weken op een wolk en dat werd meteen na de aftrap ook duidelijk. Na 38 seconden bezorgde Saadi zijn ploeg een droomstart door bij de eerste poging raak te schieten. Een blitzstart van Kortrijk, dat nu vrank en vrij kon voetballen. Diezelfde Saadi mocht op het kwartier op een voorzet van Totovystki vrij inkoppen, met een verdiende 2-0 als gevolg. Westerlo kon daarna een eerste keer dreigen aan de overkant, doelman Kaminski haalde een vluchtschot van Miletic van onder de lat. Daarna was het opnieuw aan de thuisploeg. Eerst besloot Rolland na een soloactie in het zijnet, net voor de rust trapte Kagé toch nog de 3-0 tegen de touwen. Wedstrijd halfweg al zo goed als gespeeld.

De Kerels bleven ook na de rust maar verder razen, Kage prikte zijn tweede van de avond voorbij Van Langendonck. Bij Westerlo was het nadien de schade beperken, want de score kon nog bijna verder uitlopen via Saadi, Totovytski en Kage. De ingevallen Schuermans zorgde in het slot nog voor de eerredder, maar de bezoekers maakten helemaal niets klaar en moesten zo met lege handen naar huis. KVK beleefde een leuke avond en gaat met een goed gevoel richting de derby van volgende zaterdag tegen Zulte-Waregem.