Mechelen boekt eerste thuiszege

Bekijk de samenvatting vanaf 22:11.

De Mechelse hoofdcoach Aleksandar Jankovic koos tijdens de interlandbreak voor andere oorden. Zijn plaats zal mogelijk ingenomen worden door voormalig kanarie-coach Yannick Ferrera. Voorlopig stond Tom Caluwé als T1 op het wedstrijdblad. Malinwa hield voor het eerst dit seizoen de drie punten thuis dankzij een schitterend doelpunt van Verdier. Het bevrijdende doelpunt kwam er in de tweede helft via Kolovos.

In de openingsfase dicteerde een aanvallend ingesteld Mechelen de wet. Het had balbezit en puurde daar ook een goal uit. Vitas speelde de vrijstaande Schouterden aan die in één tijd voorzette. Verdier twijfelde niet en trapte het leer hard in de kruising: 1-0. Wat later werd de spits de diepte in gestuurd en werd hij foutief afgestopt. Pech voor de thuisploeg want scheidsrechter Smet en zijn assistent signaleerden buitenspel. Sint-Truiden kreeg wat balbezit en creëerde ook twee kansen. Het eerste schot tussen de palen was er een van nieuwkomer Valdivia. Zijn schot was te zwak. Ook Bezus kreeg zijn kans, maar de Oekraïner stiftte voorlangs. Naar de rust toe bleven de kansen uit.

Na de pauze greep Tom Caluwé in. Hij hield Croizet binnen en bracht Vanlerberghe in de ploeg om zo met vier verdedigers te kunnen spelen. De eerste kans was voor Malinwa. Kolovos mocht ver in de zestien komen en legde af op Schouterden. Zijn schot was nonchalant en niet gekadreerd. Mechelen kroop achteruit zonder echt kansen weg te geven. Cocalic verschalkte ei zo na zijn eigen doelman. Ook Pulido en Fernandes maakten het hun doelman moeilijk. Hun interceptie kwam in de voeten van Kolovos maar zijn schot werd gestuit door Dutoit. De Griek kreeg wat later een herkansing en ditmaal deed hij het wel goed. Hij liep Pulido voorbij en plaatste netjes onder Dutoit. 2-0, Een bevrijdend doelpunt voor de thuisploeg. 

Door de overwinning komt Mechelen voorlopig op gelijke hoogte met Charleroi. Sint-Truiden blijft steken op de veertiende plaats met 4 punten.