Ocansey schenkt Eupen drie punten

Bekijk de samenvatting vanaf 11:48.

Eupen heeft de eerste thuisoverwinning van het seizoen gepakt door Oostende te kloppen met 2-1. Sylla opende de score in de tweede helft, maar al heel snel bracht El Ghanassy KVO op gelijke hoogte. Het was de kleine Ghanees Ocansey die met een mooie volley de Panda’s de volle buit bezorgde.

In een hele flauwe eerste helft waren er amper kansen. De wedstrijd ging gelijk op zonder dat één van beide ploegen het spel naar zich toe trok. El Ghanassy plaatste het eerste schot tussen de palen met een zwakke poging op doelman Van Crombrugge. Even later kon Musona van ver uithalen, maar ook dat zorgde niet voor veel gevaar. Aan de overkant gooide Bossaerts zich in de baan van het schot van de vrijgespeelde Onyekuru.

De tweede helft begon een pak beter en heel snel kwam de thuisploeg op voorsprong. Sylla ging gemakkelijk voorbij Bossaerts en kon alleen afgaan op Proto. Die twijfelde niet en maakte koelbloedig af, 1-0. Heel lang konden de Panda’s niet genieten van hun voorsprong want amper enkele minuten later tikte El Ghanassy een voorzet van Canesin binnen. Eupen was niet onder de indruk want even nadien bracht Ocansey Eupen opnieuw op voorsprong met een mooie volley: 2-1. KVO wilde absoluut nog een punt uit de brand slepen en loerde ook op de counter. Canesin kreeg een goede kans maar zijn schot was te zwak om voor gevaar te zorgen.

Zo boekt Eupen de eerste thuisoverwinning van dit seizoen en kan met zeven punten uit zes matchen wat meer ademen. KVO laat de kans liggen om voorlopig leider te worden in de Jupiler Pro League.