Komt KVO of Essevee aan de leiding?

Zaterdagavond kunnen er twee nieuwe voorlopige leiders zijn in de Jupiler Pro League. Zowel KV Oostende als Zulte Waregem komen bij winst sowieso op kop te staan. De mannen van Dury trekken naar Moeskroen, terwijl Yves Vanderhaeghe naar het verre Eupen moet.

Eupen – Oostende (18u00)

Voor het eerst in de geschiedenis trekt Oostende naar Eupen voor een wedstrijd in de hoogste klasse. Ze speelden wel al acht keer in de tweede klasse aan de Kehrweg en KVO kon er maar één keer winnen (2003, 1-3). Indien ze dat vanavond herhalen dan worden ze voorlopig leider in de Jupiler Pro League.

De Kustboys verloren enkel op de openingsspeeldag van Racing Genk (2-1). Sindsdien haalden ze 10/12, maar konden ze slechts één keer de nul houden. Om die statistiek bij te schaven kunnen ze wil niet rekenen op Jonckheere. Die is geschorst.

Yves Vanderhaeghe en co hebben tijdens het vrije weekend vorige week niet stil gezeten. Een zumbasessie (video) om de benen los te schudden voor vanavond kan misschien wel helpen bij zo'n lange verplaatsing.

Moeskroen – Zulte Waregem (20u30)

Zulte Waregem pakte in het verleden altijd punten op Moeskroen. Indien ze er vanavond drie pakken, dan kunnen ze net zoals Oostende mee op kop komen. Dit seizoen verloren ze net als KVO enkel van Racing Genk (1-0). Essevee moet wel opletten van de topschutter in de Jupiler Pro League, Markovic.

Spits Obbi Oulare sukkelt met een kneuzing in de voet en zal er dus niet bij zijn, net als Dalsgaard. Essevee pakt nieuwkomers Marrone en Madu op in de selectie. Bij Moeskroen is de huurling van RSCA Trezeguet er meteen bij.