De Bruyne regisseert City naar derbyzege

Manchester City heeft de stadsderby tegen United gewonnen. De Citizens versloegen op Old Trafford de grote rivaal met 1-2. Een nagenoeg uitstekende De Bruyne was de beste man tussen de lijnen en had ook een voet in beide doelpunten. 

Onder regie van een uitstekende De Bruyne gaf Manchester City in de eerste helft voetballes aan de thuisploeg. De Citizens namen het initiatief, maar United dreigde het eerst: een pegel van Pogba zoefde over de kruising. Nadien was het al blauw wat de klok sloeg. Op het kwartier liet Blind zich kinderlijk aftroeven door De Bruyne, die De Gea van dichtbij te grazen nam: 0-1. City dolde met United, wat zich na een halfuur voetballen in een tweede doelpunt vertaalde. De Bruyne snelde de zestien, kapte zijn tegenstander uit en schoof de bal tegen de paal. De vrijstaande Iheanacho had de rebound maar voor het binnenduwen: 0-2. Niets leek een eerste derbyzege van Guardiola nog in de weg te staan, maar dat was buiten Ibrahimovic gerekend. Bravo liet indraaiende vrijschop door de vingers glippen, waarop de Zweed antwoordde met een knappe volley: 1-2. 

United herstelde na de pauze het evenwicht en had na vijf minuten een strafschop moeten krijgen. Bravo wilde te graag voetballen, maar kapte de bal te ver voor zich uit. Hij zette een tackle – met voet vooruit – in op Rooney maar Clattenburg wilde niet van een penalty weten. Twintig minuten voor tijd rukte Rashford op vanop de linkerflank. De jongeling trapte de gelijkmaker via de kuit van Ibrahimovic – die in buitenspel stond – voorbij Bravo, maar het feest ging terecht niet door. Al een wip ging het spel op en neer: de ingevallen Sané stuurde De Bruyne diep, die de binnenkant van de paal trof. De eerste confrontatie tussen Mourinho en Guardiola draait zo dus uit in het voordeel van de Spanjaard.

Mourinho verliest zo dus voor het eerst dit seizoen. Guardiola rijdt voorlopig nog een perfect parcours in de Premier League: Manchester City start met 12 op 12.