Schrijvers duwt Club dieper de put in

Bekijk de samenvatting vanaf 01:08.

Waasland-Beveren heeft thuis met 1-0 gewonnen van regerend landskampioen Club Brugge. Siebe Schrijvers zorgde met het enige doelpunt van de wedstrijd voor de drie punten. Op die manier blijft de motor van blauw-zwart sputteren met slechts 7 op 18.

In de eerste helft was Club Brugge baas, al duurde het wel een tijdje vooraleer een schot tussen de palen belandde. Iets minder dan twintig minuten gespeeld kon Diaby zich vrijspelen in de zestien en moest Köteles zijn eerste redding bovenhalen. Even later ging een vrije trap van Gedoz een metertje naast. Vijf minuten voor het einde van de eerste helft kon Diaby een bal op de slof nemen, maar hij besloot naast. Na 45min stond het nog steeds 0-0.

De tweede helft begon zoals de eerste geëindigd was: flauw. Waasland-Beveren kwam stilaan beter in de wedstrijd. Boljevic kreeg de eerste kans, maar hij schoot op een twijfelachtige Butelle. Iets voor het uur was het dan toch raak voor de mannen van Stijn Vreven. Demir bereikte Gano in de zestien, die legde gemakkelijk af tot bij Schrijvers en schoot de bal staalhard voorbij Butelle: 1-0. Club reageerde nagenoeg meteen. Köteles bokste een schot van Diaby gemakkelijk weg. De ingevallen Jelle Vossen kreeg een uitstekende kans op de 1-1, maar zijn kopbal werd goed gepakt door Köteles.

Zo trekt Club met een heel wrang gevoel richting de Champions League-wedstrijd van woensdag tegen Leicester. Vreven pakt met Waasland-Beveren de eerste zege in hun seizoen.