"Geen champagnevoetbal brengen"

Zondag ontvangt kersvers trainer van Standard Aleksandar Jankovic Racing Genk in zijn debuut bij de Rouches. Hij moet het stellen zonder de geschorste Scholz, maar wil vooral een uitstekende mentaliteit en discipline zien van zijn jongens. “Ik wil geen champagnevoetbal brengen”, zegt de coach. “Dat is niet aan de orde.”

“We zullen zondag ons ritme willen opleggen tegen Genk”, gaat Jankovic verder. “Ik kan nu nog niet hameren op details want daarvoor is het nog te vroeg.” Jankovic is nog maar een paar dagen aan de slag in Luik en eist een ijzeren discipline van zijn spelers. “Sommige spelers, zoals Raman, hebben dat al in hun DNA.”

Hij denkt er absoluut over na om een rotatiesysteem in te voeren. “We hebben veel goede spelers, dat is een privilege. Ik ga wel niet blindelings zeven of acht spelers zomaar wisselen.”

Over zijn nummer één in doel is Jankovic alvast resoluut. “Gillet komt terug uit blessure en heeft al een paar keer kunnen meetrainen. Als alles goed gaat, dan speelt hij.”

“Wel verrast over ontslag”

De spelers van de Rouches waren wel verrast dat Yannick Ferrera op straat gezet werd. “We moeten ons vooral concentreren op het voetbal en niet uiten wat wij ervan vinden.”

Het harde trainingsregime van Jankovic stoort niet zegt Raman. “Ik ben gewoon om hard te werken. Iedere coacht heeft zijn eigen manier van werken. Iedereen wil de coach overtuigen, maar ik denk niet dat er nu speciaal meer inzet is als voorheen.”

Bekijk meer video's van Stadion op nieuws.vtm.be