Izquierdo en Gedoz terug in de selectie

Na een week inactiviteit trapt Club Brugge de competitie vrijdagavond terug op gang. De landskampioen trekt naar de Freethiel, waar Waasland-Beveren zijn mislukte seizoensstart wil wegwerken. Ook de start van blauw-zwart was geen hoogvlieger. Dat gaf ook trainer Michel Preud'homme op zijn persconferentie toe.

Met amper 7 op 15 kan Club Brugge niet over een geslaagde seizoensstart spreken, al pakte het wel exact evenveel punten als vorig jaar na vijf wedstrijden. Toch had Preud'homme op meer gehoopt: "Ons aantal punten is op dit ogenblik te laag, dus we moeten de match tegen Waasland-Beveren belangrijk vinden. Nog belangrijker dan de wedstrijd van woensdag tegen Leicester City. Ons grote doel is nog altijd om kampioen te worden. In de Champîons League willen we een goed gezicht tonen en doorstoten als we de kans krijgen. Maar we hebben daarin minder kans dan kampioen te spelen."

Izquierdo en Gedoz fit 

Preud'homme kan alvast terug rekenen op flankaanvallers José Izquierdo en Felipe Gedoz. Beide spelers zijn fit bevonden en maken deel uit van de wedstrijdkern. Of één van hen effectief in actie komt is nog maar de vraag. "Ik wacht altijd op de reactie na de laatste training. De negentig minuten kunnen ze wellicht niet volmaken." Mogelijk spaart Preud'homme zowel Izquierdo als Gedoz voor de partij tegen Leicester City. 

Ook op Tomas Pina kan hij een beroep doen. "Ja, hij is wel fit. Hij heeft de hele oefenpartij tegen Willem II afgespeeld. We moeten afwachten tot de juiste match om hem te brengen. We moeten hem wel tijd geven, want hij heeft niet vanaf het begin met ons getraind."

Een ruime samenvatting en reacties na Waasland-Beveren - Club Brugge krijgt u vrijdag om 22u50 in Stadion.