Bond wil Duivels premies afnemen

De Belgische Voetbalbond (KBVB) wil besparen op de premies die de Rode Duivels krijgen. De besparingsronde zou zo’n miljoen euro moeten opbrengen, en moet helpen om de penibele financiële situatie van de bond op te lossen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

De huidige overeenkomst tussen voetbalbond en spelers werd gesloten in 2013, onder toenmalig CEO Steven Martens, en loopt pas na het WK 2018 in Rusland af. Maar toch wil de top van de KBVB nu al de premies aanpassen. Tijdens het afgelopen EK liepen de premies op tot meer dan vier miljoen euro. De bond hield langs haar kant wel nog steeds 7,9 miljoen euro over.

Momenteel krijgen de Duivels bijvoorbeeld een bonus van 50.000 euro als ze zich voor het WK in Rusland kwalificeren, maar daar wil de bond nu op terugkomen. Die premie zou volledig geschrapt worden, in ruil zouden de winstpremies tijdens het tornooi wel omhoog gaan. Momenteel liggen die op 8.000 euro per speler bij winst, en 4.500 voor een gelijkspel. 

Als de Duivels wereldkampioen worden, mogen ze elk 400.000 euro op hun bankrekening bijschrijven. In Frankrijk kregen de spelers nog een slordige 238.000 euro voor het bereiken van de kwartfinale.

Voorlopig zouden de spelers het nieuwe voorstel nog niet aanvaard hebben.