Club trapt speeldag 6 af op de Freethiel

Vrijdagavond trapt Club Brugge de zesde speeldag in de Jupiler Pro League. De landskampioen reist af naar de Freethiel, waar Waasland-Beveren zijn puntenaantal hoopt te vergroten van twee naar vijf. Blauw-zwart kan bij winst gedeeld tweede worden.

Club Brugge trekt al voor de vijfde keer naar de Freethiel. Voor Michel Preud’homme wordt het de 130ste competitiematch op de bank bij Club. Waasland-Beveren kon in eigen huis nog nooit winnen van blauw-zwart. In het seizoen 2012-2013 ging de landskampioen met zware 2-6 cijfers winnen in Beveren. Wesley Sonck (ex-Club Brugge) scoorde in die wedstrijd zijn laatste doelpunt in Eerste klasse.

Sébastien Delfériere is vrijdagavond scheidsrechter op de Freethiel. Ook in de seizoenen 2013-2014 en 2015-2016 was hij bij deze affiche de man met het fluitje. Club won telkens met 1-2. Timmy Simons kan zijn aantal competitiewedstrijden voor blauw-zwart aandikken tot 280. Björn Engels en José Izquierdo kunnen pas hun 60ste wedstrijd in de Jupiler Pro League spelen.

Debuut Köteles
Lásló Köteles maakt zijn debuut als doelman van de Waaslanders. De Hongaar werd een paar dagen voor het sluiten van de transfermarkt op huurbasis voor één seizoen overgenomen van KRC Genk. Door het meermaals twijfelachtige optreden van Merveille Goblet in doel opteert Stijn Vreven voor meer ervaring onder de lat.

De Waaslanders kunnen wel geen beroep doen op Ibrahima Seck. De Senegalese middenvelder zit zijn eerste van twee schorsingsdagen uit. Ook Club-speler De Bock moet geblesseerd toekijken. Hij werd twee partijen geschorst voor een trap op Isaac Mbenza in de thuiswedstrijd tegen Standard

Extrasportief
Voor aanvang van de partij wordt Julien Bral – de stadionomroeper van Waasland-Beveren – in de bloemetjes gezet. Na 38 jaar geeft hij de microfoon door.