Gazzetta publiceert lonen uit Serie A

Naar jaarlijkse gewoonte heeft de Italiaanse sportkrant Gazzetto dello Sport een lijst van alle spelerslonen uit de Serie A gepubliceerd. Die lijst toont aan dat Rode Duivels Radja Nainggolan en Thomas Vermaelen er in Rome allesbehalve armer op worden. Ook Dries Mertens en Dennis Praet strijken jaarlijks een aardige som op. 

Gonzalo Higuaín is de absolute grootverdiener in de Italiaanse competitie. De Argentijnse zomeraanwinst van Juventus krijgt per jaar een slordige 7,5 miljoen euro op zijn bankrekening gestort. Daarmee stoot hij Daniele De Rossi - die jarenlang als de bestbetaalde speler uit de Serie A gold - van de troon. De middenvelder van AS Roma doet het met een miljoen minder en verdient elk jaar 6,5 miljoen euro. Miralem Pjanic - de Bosnische vrijeschopspecialist die afgelopen zomer Rome voor Turijn verruilde - vervolledigt de top drie met 4,5 miljoen euro per jaar. 

Ook Interista's Mauro Icardi en Geoffrey Kondogbia boeren goed in Milaan en worden per jaar respectievelijk 3,6 en 3,5 miljoen euro rijker. Bij de Milanese aartsrivaal is Carlos Bacca (ex-Club Brugge) de grootste loonlast. De Colombiaan krigjt jaarlijks net als Icardi 3,5 miljoen euro op zijn rekening gestort. Dat is niet veel meer dan Radja Nainggolan, die bij AS Roma met 3,2 miljoen euro een van de grootverdieners is. Thomas Vermaelen komt ook in de buurt van dat bedrag: hij strijkt exact 3 miljoen euro op.

Overige Belgen

Dries Mertens moet het onder de Napolitaanse zon doen met 1,2 miljoen, terwijl Jordan Lukaku (Lazio) en Dennis Praet (Sampdoria) elk 1,1 miljoen euro per jaar verdienen. Gouden Schoen Sven Kums is de Belg met het laagste loon in de Serie A. De via Watford naar Udinese vertrokken Buffalo voetbalt er voor 'slechts' 900.000 per jaar.