"Denk dat we tevreden mogen zijn"

De Rode Duivels hebben hun WK-kwalificatiecampagne al meteen goed ingezet. Met 0-3 wonnen ze gisteravond op het veld van Cyprus, ondanks de moeilijke omstandigheden. De duivels toonden zich na de wedstrijd alvast tevreden met het resultaat. “Ik denk dat we het al bij al goed gedaan hebben.”

Met een slecht veld en de hoge temperaturen waren de omstandigheden gisteravond niet ideaal, maar de Rode Duivels lieten het niet aan hun hart komen. Romelu Lukaku trapte de bal twee keer in de goal van de tegenstander, Yannick Carrasco zorgde voor het andere Belgische doelpunt. 

Na de nederlaag tegen Spanje was een overwinning meer dan welkom, klonk het na afloop van de wedstrijd bij Toby Alderweireld. “Er kwam toch een beetje druk op ons te staan na de vorige wedstrijd en we wilden nu toch iets laten zien. Ik denk dat we het uiteindelijk goed hebben gedaan, met een penalty hadden we zelfs 0-4 kunnen halen. Ik denk dat we tevreden mogen zijn”, aldus Alderweireld. 

Goede tweede helft
Ook doelman Thibaut Courtois was tevreden met de prestatie. “Het is altijd leuk om te winnen, zeker als we zelf geen goals binnenkrijgen. Het was niet gemakkelijk, maar we hebben toch van achteruit proberen voetballen en ruimte proberen zoeken. In de eerste helft vonden we die niet meteen, maar in de tweede helft had de score zeker kunnen oplopen tot 0-5 of zelfs 0-6. Dus ik denk al bij al een goede prestatie.”

"Dit was een mooie avond, ik hoop dat de fans hiermee tevreden zijn", verklaarde ook aanvoerder Eden Hazard na de wedstrijd. "Iedereen had er zin in en we hebben zeker genoeg kansen gehad om zelfs nog een grotere zege te boeken. Persoonlijk hou ik er wel van om in dit systeem te spelen", aldus Hazard, die centraal op het middenveld naast Kevin De Bruyne een goede prestatie afleverde.