Rode Duivels winnen met 0-3 in Cyprus

De Rode Duivels hebben hun eerste wedstrijd met inzet onder de nieuwe bondscoach Roberto Martinez gewonnen. Op bezoek bij Cyprus werd het 0-3. Romelu Lukaku scoorde twee keer, Yannick Carrasco zorgde voor het andere Belgische doelpunt. De Duivels beginnen zo met makkelijke overwinning aan de kwalificatiecampagne voor het WK van 2018 in Rusland.

Bondscoach Roberto Martinez voerde drie wissels door in vergelijking met de nederlaag tegen Spanje. Vermaelen, Fellaini & Romelu Lukaku kwamen in de ploeg ten nadele van Jordan Lukaku, Nainggolan & Origi. In het broeierig warme Nicosia namen de Duivels het spel meteen in handen, al leidde dit niet meteen tot echte kansen. Bij de eerste kans was het wel meteen raak. Een schot van Meunier belandde via een Cypriotisch been op de lat, maar Romelu Lukaku stond op de juiste plaats om de 0-1 binnen te koppen.

Na de verdiende voorsprong kwam Cyprus wel beter in de wedstrijd: een kopbal van Sotiriu ging over en een schot van Efrem werd gestuit door Courtois. De Duivels zetten daar weinig tegenover. Het gevaarlijkste Belgische gevaar waren twee voorzetten die diepe spits Lukaku niet bereikten.

In de tweede helft probeerden de Duivels toch een hoger tempo op te leggen. Na een snelle counter tikte een Cypriotische verdediger de bal nog net in hoekschop voor Hazard kon binnenduwen. Op het uur verdubbelde Romelu Lukaku de Belgische voorsprong. Het schot van Carrasco belandde op de vuisten van de Cypriotische doelman, maar in de rebound kopte Lukaku z’n tweede doelpunt van de avond binnen. Bijna een exacte kopie van z’n eerste doelpunt.

Na dat tweede doelpunt was de veer bij de Cyprioten volledig gebroken. De Duivels kregen meer ruimte en tien minuten voor tijd profiteerde Yannick Carrasco daarvan om de 0-3 te maken. Een schot van De Bruyne werd in de voeten van Hazard geduwd en die bediende Carrasco die makkelijk kon binnentikken. In de slotfase kregen de Duivels nog een uitstekende kans op 0-4, maar Michy Batshuayi – ingevallen voor Romelu Lukaku – miste een strafschop. Ondanks die misser is de overwinning tegen Cyprus een opsteker na de pijnlijke nederlaag tegen Spanje van vorige donderdag.