Jonge Duivels winnen van Tsjechië

De nationale beloften hebben een uitstekende zaak gedaan in aanloop naar het EK van volgend jaar in Polen. De Belgische U21 won met 2-1 van groepsleider Tsjechië. Door die overwinning nadert België tot op 2 punten van de Tsjechen, maar doordat zij een wedstrijd minder hebben gespeeld, kan de ploeg van Johan Walem de leiding overnemen. De groepswinnaar plaatst zich ook voor het EK.

De jonge Duivels wisten dus wat er op het spel stond en Walem kon een indrukwekkende ploeg opstellen met jongens als Dennis Praet, Youri Tielemans, Björn Engels en Charly Musonda Junior. De U21 begon ook uitstekend aan de wedstrijd en al snel bracht Dennis Praet België op voorsprong. Musonda liet een voorzet van Foket slim lopen en Praet stond perfect gepositioneerd om de 1-0 binnen te duwen. Lang konden de beloften niet genieten van die voorsprong, want tien minuten later stond het al 1-1. Cermak rondde een knappe Tsjechische aanval perfect af.

In de tweede helft was Tsjechië de betere ploeg. Het had ook de beste kansen, maar een uitstekende Roef en het doelhout hield Tsjechië van een verdiende voorsprong. De Tsjechen kregen in het slot het deksel nog helemaal op de neus. Een verre uittrap werd door Oostende-spits Dimata doorgekopt tot bij Youri Tielemans en die bracht de Belgen met een laag schot opnieuw op voorsprong. Als België z’n resterende twee wedstrijden (tegen Montenegro en Letland) wint, dan speelt het volgend jaar op het EK U21 in Polen.