Dossier Rode Duivels

"Omstandigheden mogen geen excuus zijn"

De Rode Duivels spelen morgen in Nicosia hun eerste wedstrijd met inzet onder de nieuwe bondscoach Roberto Martinez. De loden hitte en het slechte veld mogen geen excuus zijn. Dat zegt Martinez op z’n laatste persconferentie. “In het voetbal moet je je aanpassen, dus we zullen dat niet als excuus gebruiken. We moeten dat aankunnen en Cyprus kunnen verslaan.”

De nederlaag van vorige donderdag tegen Spanje is toch nog een beetje blijven hangen. Vooral het feit dat de spelers uitgefloten werden door de eigen aanhang. “Het stoort me wel een beetje” zei kapitein Eden Hazard. “Het was of iedereen al het moois van de voorbije jaren vergeten was. Maar anderzijds, het publiek wil zien dat we ons truitje nat maken, en dat hebben we niet genoeg gedaan. Nu is het aan ons om beter te doen in de volgende wedstrijd.”

Hazard kreeg na de nederlaag tegen Spanje ook stevige kritiek te verwerken. Volgens sommigen verdiende hij de kapiteinsband niet. "Ik ben wel een echte leider op het veld" repliceerde Hazard. "Als het nodig is, praat ik wel. Maar naast mij heb je nog andere ervaren jongens zoals Jan Vertonghen of Thibaut Courtois. Ik draag de band wel, maar ik ben niet de enige kapitein op het veld." Bondscoach Roberto Martinez bevestigde nadien ook nog eens dat Hazard morgen wel degelijk de aanvoerder zal zijn van de Rode Duivels.