De Keersmaecker: "Enkel resultaat telt"

Ook François De Keersmaecker, voorzitter van de Belgische voetbalbond, zag dat de wedstrijd van donderdag tegen Spanje niet goed was. Tegen Cyprus beseft De Keersmaecker dat het beter moet. “Men kan zeggen en schrijven wat men wil, uiteindelijk zijn het enkel de resultaten die tellen. Mits een goede prestatie en een goed resultaat ben ik ervan overtuigd dat we de supporters terug achter ons gaan krijgen.”

“Het doel is nu om ons te kwalificeren voor het WK in Rusland en daar een goede prestatie af te leveren” gaat De Keersmaecker verder. “Maar we zijn begonnen met een valse start. Ik hoop dat de wedstrijd tegen Spanje bij sommige spelers een belletje heeft doen rinkelen dat het beter moet. Ik reken ook op onze nieuwe coach en onze staf om dat goed over te brengen.”

Zo wordt de eerste wedstrijd met inzet van Roberto Martinez meteen een hele belangrijke wedstrijd volgens De Keersmaecker. Bij de aanstelling van de nieuwe bondscoach had De Keersmaecker geen groot aandeel. Het waren Bart Verhaeghe, vicevoorzitter, en Chris Van Puyvelde, technisch directeur, die de nieuwe bondscoach hebben aangesteld.

“Iedereen wordt nu uitgespeeld in de functie waar hij het best in is” zegt De Keersmaecker. “Ik ben nog altijd voorzitter van de voetbalbond, maar het is niet altijd de voorzitter die als generaal op de eerste plaats moet staan. Als iedereen doet waar hij goed in is, is dat al het voornaamste.”