Daarom ging Messi blond

Het is niemand ontgaan: Lionel Messi veranderde onlangs van look. De Argentijnse superster kleurde zijn haar blond en nu heeft hij op de Argentijnse tv ook gezegd waarom. “Ik ben van look veranderd om helemaal van nul te kunnen herbeginnen. Er waren een aantal zaken waarmee ik wou breken.”

Eind juni ging er een shockgolf door het internationale voetbal toen Lionel Messi aankondigde dat hij zou stoppen bij de Argentijnse nationale ploeg. Messi deed dat na de verloren finale op de Copa America Centenario tegen Chili. Messi miste toen in de beslissende strafschoppenserie de eerste elfmeter. “Ik voelde me op dat moment heel slecht” zei Messi. “Die nederlaag was een héél grote ontgoocheling. Maar stoppen was een momentopname.”

Messi kwam wat later dan ook terug op zijn beslissing om te stoppen. Vorige week was Messi al opnieuw kapitein van de Albiceleste in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Uruguay. Messi scoorde prompt ook het winnende doelpunt.

In hetzelfde tv-interview gaf Messi ook wat meer toelichting over zijn zoon Thiago. Zo vertelde hij dat hij de 3-jarige jongen elke dag naar school brengt. “Hij heeft me ook al gezegd dat hij niet van voetbal houdt. Maar ik dring daar ook niet op aan, ik zie dat voetbal hem niet ligt” zei Messi. Het ziet er dus niet naar uit dat Thiago Messi in de voetsporen van z’n papa zal treden.