Kwalificatie WK 2018 van start gegaan

Gisterenavond is de Europese kwalificatiecampagne voor het WK 2018 in Rusland van start gegaan. Regerend wereldkampioen Duitsland won makkelijk van Noorwegen, Engeland geraakte met moeite voorbij Slowakije en kersvers Anderlechtspeler Nicolae Stanciu miste een strafschop voor Roemenië.

De Mannschaft heeft zoals verwacht z’n kwalificatiecampagne goed op gang getrapt. In en tegen Noorwegen won Duitsland makkelijk met 0-3. Thomas Müller scoorde twee keer, z’n ploegmaat bij Bayern Joshua Kimmich zorgde tussendoor voor het andere Duitse doelpunt. In dezelfde groep speelden EK-gangers Tsjechië en Noord-Ierland 0-0 gelijk.

Lallana redt Engeland

De Engelsen hebben hun eerste match onder de nieuwe bondscoach Sam Allardyce moeizaam gewonnen. Liverpool-middenvelder Adam Lallana zorgde in de 95e minuut voor de 0-1 op bezoek bij Slowakije. Zo kunnen de Engelsen alsnog hun ontgoochelend EK doorspoelen met een overwinning.

Stanciu mist

Bij Roemenië had nieuwe bondscoach Christoph Daum een plaats in de basis voor Nicolae Stanciu. Die werd vorige week voor om en bij de 10 miljoen euro gekocht door Anderlecht. Die andere Anderlechtspeler, Alexandru Chipciu, zat op de bank. Roemenië leek in het slot op weg naar de overwinning tegen Montenegro toen het bij een 1-1 stand een strafschop kreeg. Maar Stanciu trapte z'n elfmeter in minuut 96 hoog over. 

De Rode Duivels spelen morgen in Cyprus hun eerste kwalificatiewedstrijd voor het WK in Rusland.