Dossier Rode Duivels

Intense laatste training voor Cyprus

De Rode Duivels trainden zondagmorgen in de gietende regen een laatste keer op Belgische bodem voor het vertrek naar Cyprus. Daar speelt België dinsdag zijn eerste WK-kwalificatiewedstrijd. De intensiteit lag hoog en wat duidelijk is geworden, is dat bondscoach Roberto Martinez er zo goed als zeker start met een gewijzigd elftal.

In de basis begint wellicht Thomas Vermaelen centraal in de verdediging. Jan Vertonghen schuift zo opnieuw op naar de linksachter, waardoor Jordan Lukaku – donderdag nog aan de basis van de Spaanse 0-2 na een penaltyfout – weer naar de bank verdwijnt.

Voor zijn broer Romelu is er wel plaats in de basis. Bondscoach Martinez verwacht veel van hem, Kevin De Bruyne en Eden Hazard en liet de drie daarom een hele training samenwerken met T3 Thierry Henry.

Wat opviel tijdens de laatste training op Belgische bodem was de hoge intensiteit. De 0-2-nederlaag tegen Spanje is duidelijk aangekomen bij de spelersgroep en staf en daarom wil bondscoach Roberto Martinez een positieve reactie tegen Cyprus.