Kompany pas terug als bloedtests ok zijn

Terwijl de Rode Duivels de volgende dagen hun Spaanse kater proberen door te spoelen in Cyprus, werkt Vincent Kompany hard aan zijn comeback bij Manchester City. Die komt dichterbij, maar onze landgenoot zal pas op het veld staan wanneer zijn bloedwaarden in orde zijn, vertelt coach Pep Guardiola.

Kompany revalideert nog steeds van een dijbeenblessure die hij begin mei opliep in de halve finales van de Champions League tegen Real Madrid en die hem van het EK in Frankrijk hield. “Vincent wordt elke dag beter, maar zijn bloedtests zijn nog niet perfect. Zolang dat niet het geval is, zal hij bij ons niet spelen. We moeten vermijden dat hij opnieuw geblesseerd raakt”, zegt Guardiola.

Bloedtests
De manager van Manchester City weet dat blessures bij het voetbal horen, “maar niet zoals het bij Vincent de voorbije jaren is gebeurd”. Om te vermijden dat Kompany weer snel hervalt in een oude blessure, kijken ze bij City naar zijn bloedwaarden. Die bloedonderzoeken zouden spierproblemen nauwkeuriger vaststellen dan een CT-scan. Guardiola zegt dat de aanvoerder van de Citizens pas terug op het veld zal staan als zijn bloedtests perfect zijn.

De trainer van Man City is alvast onder de indruk van het doorzettingsvermogen van Vincent Kompany. “Ik ben verrast door de vechter die Vincent is. Hij werkt van ’s morgens tot ’s avonds. Hij is een echte professional, dus in die zin panikeer ik niet.”

Comeback dichtbij
Volgens de Engelse media komt de comeback van Kompany er snel aan, al komt de Manchester derby van volgend weekend wellicht te vroeg. The Mirror weet dat Kompany deze week al een uurtje meespeelde in een oefenwedstrijd achter gesloten deuren en dat hij achteraf geen last had aan de dij.