Messi scoort bij comeback

Vicewereldkampioen Argentinië heeft donderdag op de zevende speeldag in de Zuid-Amerikaanse kwalificaties voor het WK in Rusland de topper met het kleinste verschil (1-0) gewonnen van buurland Uruguay. Lionel Messi scoorde in Mendoza na 43 minuten het enige doelpunt van de wedstrijd. 

Dankzij de zege komen de Argentijnen voor het eerst in deze kwalificatiecampagne aan de leiding. Een opsteker voor La Albiceleste na enkele lastige maanden, die volgden op het verlies in de finale van de Copa America Centenario en de ongerustheid omtrent Messi, die zijn afscheid van de nationale elf had aangekondigd. Een nieuwe bondscoach en het vooruitzicht om in Rusland nog één keer te schitteren in de kleuren van zijn land deden de spelmaker van FC Barcelona echter van gedachten veranderen. 

Tegen Uruguay was het zeker geen makkelijke zege, want na de pauze was het nog het bikkelen na de uitsluiting van Juventus-ster Paolo Dybala. De troepen van kersvers bondscoach Edgardo Bauza hielden echter stand en onder meer Luis Suarez en Edinson Cavani vonden de weg naar de netten niet. Bij de Argentijnen speelde Lucas Biglia (ex-Anderlecht) de hele wedstrijd.