Martinez: "Zullen er staan tegen Cyprus"

Nieuwe bondscoach Roberto Martinez had zijn debuut zich wellicht anders voorgesteld. De Rode Duivels waren gisteren kansloos tegen een sterk Spanje en verloren met 0-2 in het Koning Boudewijnstadion. "We weten nu waar we staan voor Cyprus en moeten snel reageren", zegt Martinez.

Na het verlies tegen Spanje keerde Martinez teleurgesteld maar niet ontmoedigd terug naar de kleedkamer, terwijl een klein deel van het publiek "Wilmots, Wilmots!" riep. De vriendschappelijke wedstrijd in het Koning Boudewijnstadion eindigde op 0-2. "We willen natuurlijk altijd winnen maar wat hadden we geleerd als we een minder goede tegenstander hadden verslaan?", vroeg hij aan het publiek van de persconferentie.

De teleurstelling is natuurlijk groot, maar ik heb ook veel informatie verzameld dankzij de zeer sterke en strijdvaardige Spaanse ploeg. Ik veronderstel dat ook de spelers een aantal dingen begrepen zullen hebben vanavond. Om te beginnen dat talent niet volstaat. We weten nu waar we staan en wat de realiteit is. En alles wat we nu moeten doen om te geraken waar we willen geraken..."

"Maar we moeten nu heel snel reageren", ging Roberto Martinez verder. "Want in Nicosia wacht ons volgende week donderdag een wedstrijd tegen Cyprus met een hoge inzet. Ik denk en hoop dat Thomas Vermaelen tegen dan hersteld zal zijn. "Ik wilde zien hoe Origi het zou doen, aangezien ik Romelu (Lukaku, nvdr.) heel goed ken. Maar deze nederlaag is er een van de hele ploeg en niet die van een speler...", zei Martinez over zijn eerste wedstrijd als trainer van de Rode Duivels.