"Moeten koppen bij elkaar steken'

De Rode Duivels werden gisteren overklast door een sterk Spanje en verloren hun wedstrijd met 0-2. De teleurstelling bij de spelers was groot maar willen dinsdag wel uitpakken tegen Cyprus. “Ik denk dat we nu de koppen bij elkaar moeten steken en we weten allemaal dat het beter moet naar dinsdag toe”, vertelt Steven Defour aan VTM NIEUWS.

“Als je tegen Spanje speelt, lijkt het soms dat je nog slechter bent dan het is omdat zij enorm veel balbezit hebben”, zei Thibaut Courtois. “Het was één van onze slechtste matchen en we moeten beter. Maar dat weten we wel.”

Tactisch trainen
Courtois zei gisteren voor de match dat de Duivels met hun nieuwe coach Martinez wel tactisch trainden. Hij gaf daarmee aan dat dit niet het geval was met vorige bondscoach Marc Wilmots. Het tactische plan van Martinez en de Duivels leek dan toch niet te zijn gelukt. “Er was een plan en we hebben dat proberen uit te voeren, maar als je tegen Spanje onder de druk niet uit raakt dan weet je dat je een moeilijk match hebt.”

De nieuwe trainer van de Rode Duivels Roberto Martinez keerde na het verlies tegen Spanje teleurgesteld maar niet ontmoedigd terug naar de kleedkamer, terwijl een klein deel van het publiek "Wilmots, Wilmots!" riep. De vriendschappelijke wedstrijd in het Koning Boudewijnstadion eindigde op 0-2.

"Teleurstelling is groot"
"We willen natuurlijk altijd winnen maar wat hadden we geleerd als we een minder goede tegenstander hadden verslaan?", vroeg hij aan het publiek van de persconferentie. De teleurstelling is natuurlijk groot, maar ik heb ook veel informatie verzameld dankzij de zeer sterke en strijdvaardige Spaanse ploeg. Ik veronderstel dat ook de spelers een aantal dingen begrepen zullen hebben vanavond. Om te beginnen dat talent niet volstaat. We weten nu waar we staan en wat de realiteit is. En alles wat we nu moeten doen om te geraken waar we willen geraken..."

Tijdens de rust stond het 0-1 voor Spanje en dat was niet naar de zin van de Belgische supporters. De Rode Duivels gingen dan ook onder een groot fluitconcert de rust in. “Mensen verwachten veel van ons en dat is ook normaal”, zegt Jan Vertonghen. “Afgelopen vier jaar hebben we het heel erg goed gedaan en de mensen hebben hun verwachting ook bijgesteld. Als we dit vijf of zes jaar geleden hadden laten zien, was er geen vuiltje aan de lucht”, aldus Vertonghen. Jan Vertonghen begrijpt dat supporters op deze manier reageren. “De standaard is nu anders en die willen wij ook beantwoorden.”