Duivels-killer wordt teammaat van Chadli

De Welshe international Hal Robson-Kanu heeft woensdag op Transfer Deadline Day met Premier League-club West Bromwich Albion op de valreep nog een nieuwe werkgever gevonden. De 27-jarige aanvaller ondertekende bij West Brom een contract voor twee seizoenen met optie voor nog een derde jaar, zo maakte West Brom bekend.

Op het EK in Frankrijk kroonde de 35-voudige international zich in de kwartfinales tegen de Rode Duivels tot matchwinnaar door op  'Cruijffiaanse wijze' de 2-1 te scoren. Met één beweging zette hij drie  verdedigers op het verkeerde been, waarna hij Thibaut Courtois met een knal in de benedenhoek kansloos liet. Na het laatste fluitsignaal werd Robson-Kanu dan ook nog eens verkozen tot 'Man van de Match', enkele dagen later werd zijn doelpunt ook verkozen tot mooiste treffer van de kwartfinales.

Eind juni liep zijn overeenkomst bij tweedeklasser Reading echter af en sindsdien was de spits op zoek naar een nieuwe club, die hij pas vond op de slotdag van de transfermarkt. Bij WBA wordt hij dit seizoen ploegmaat van nieuwkomer Nacer Chadli.