Dossier Rode Duivels

Courtois sneert weer naar Marc Wilmots

Thibaut Courtois heeft vlak voor de oefenwedstrijd tegen Spanje opnieuw uitgehaald naar ex-bondscoach Marc Wilmots. “Er wordt meer tactisch getraind dan voordien, en dat was nodig”, aldus de doelman, die zich dan ook tevreden toont over de nieuwe trainer Roberto Martinez.

“Dit is een nieuwe start voor ons, iedereen is er klaar voor”, vertelde Courtois op een persconferentie, één dag voor de wedstrijd tegen Spanje. “Maar we zijn natuurlijk nog maar drie dagen samen, dus we kunnen nog niet erg veel zeggen over de werkwijze van Martinez. Hij legt wel meer nadruk op tactiek: hoe we druk moeten zetten, langs welke kant we een aanval moeten opbouwen. Die verandering was nodig. We moeten meer doen op organisatorisch en tactisch vlak.”

Het is niet de eerste keer dat Courtois kritiek uit op ex-bondscoach Marc Wilmots. Meteen na de verloren kwartfinale op het EK tegen Wales liet Courtois optekenen dat Wilmots geen enkel tactisch plan had. Maar Martinez wil nu dus wel luisteren naar zijn nummer één. “Hij heeft gezegd dat ik telkens naar hem toe mag komen als ik iets zie. Er moet dialoog zijn. Een speler moet de tactiek niet bepalen, maar als er iets is moet dat wel gezegd kunnen worden.”