Witsel dan toch niet naar Juventus

Rode Duivel Axel Witsel maakt dan toch niet de overstap naar de Italiaanse landskampioen Juventus. Op de laatste dag van de transferperiode sprong de transfer nog af, waardoor Witsel nog minstens tot januari in Sint-Petersburg blijft voetballen. 

Na vier seizoenen bij Zenit Sint-Petersburg stuurde Witsel zelf aan op een vertrek bij de Russische ploeg. De voorbije zomer werd hij aan verschillende clubs gelinkt. Zo passeerden AS Roma, Napoli, AC Milan en Everton allemaal de revue, maar tot een akkoord kwam het niet. 

Tot woensdag, zo leek het. Juventus praatte al een tijdje met Zenit over een mogelijke transfer – er werd een bedrag van om en bij de 18 miljoen euro genoemd – en een handtekening leek niet meer dan een formaliteit te zijn. Kort voor het verstrijken van de deadline raakte bekend dat Zenit dan toch niet akkoord ging met de transfer, zo berichten verschillende media. Witsel zou in Turijn maar liefst dertien uur gewacht hebben tot alle documenten officieel in orde waren, maar zover kwam het niet. De middenvelder blijft speler van Zenit, waar hij nog 1 jaar onder contract ligt.

Witsel reageerde via Twitter op het afketsen van de transfer naar Juventus. "Hoe langer je moet wachten op iets, des te groter de beloning zal zijn. Het leven gaat verder", klinkt het bij de Rode Duivel.