Eden Hazard blijft kapitein Rode Duivels

Eden Hazard blijft kapitein van de Rode Duivels. Dat maakte bondscoach Roberto Martinez vanavond bekend op een persconferentie in aanloop naar de interland tegen Spanje. Verdediger Vincent Kompany krijgt zijn aanvoerdersband voorlopig dus niet terug.

Kompany was die band kwijtgespeeld toen hij vlak voor het EK in Frankrijk geblesseerd raakte en daardoor niet meer kon naar het Europees Kampioenschap. Hazard nam toen de rol van kapitein over, met verve. Volgens Martinez is hij nu dus de uitgelezen persoon om die rol te blijven vervullen. "Maar ik verwacht niet dat één speler de groep zal dragen. Ook Jan Vertonghen, Thomas Vermaelen en Thibault Courtois zijn leiders", voegde de Spanjaard daar in één adem aan toe.

Donderdag tegen Spanje
Over de opstelling van donderdag tegen Spanje wilde Martinez nog niets kwijt. "Die geef ik altijd pas vlak voor de wedstrijd. De spelers zullen het wel al eerder weten. Axel Witsel zal door transferperikelen vandaag niet meetrainen, maar is morgen paraat. Dat geldt niet voor Marouane Fellaini. Hij wordt nog onderzocht, maar zal zeker niet spelen morgen. Ook met Vermaelen doen we rustig aan. Hij traint vandaag niet mee, maar zal normaal gezien morgen wel kunnen spelen."

In de aanloop naar de wedstrijd legde Martinez vooral de nadruk op mentaliteit. "Ik ben dan ook benieuwd of we die donderdag al meteen te zien gaan krijgen. We spelen tegen een team dat over heel veel mentaliteit beschikt. Het zal belangrijk zijn de organisatie te houden. Daarbovenop is een winnaarsmentaliteit noodzakelijk. Die wil ik in de groep hameren. Zonder winnaarsmentaliteit kun je nooit grote wedstrijden winnen."

Bekijk ook: