Brabec niet naar RSCA, wel naar Genk

De Tsjechische verdediger Jakub Brabec is niet de nieuwe speler van RSC Anderlecht, wel van Racing Genk. De 24-jarige Tsjech komt over van Sparta Praag en tekende een contract voor vier seizoenen in de Luminus Arena, met optie voor nog een jaar.

Brabec leek lange tijd op weg te zijn naar het Astridpark, maar Genk moeide zich de voorbije dagen in de debatten en kaapt de Tsjech nu voor de neus van Anderlecht weg. “Brabec tekende in de Luminus Arena een contract voor vier seizoenen met een jaar optie en zal aantreden met rugnummer twee”, meldt de club op haar website. “Brabec is een rechtsvoetige verdediger die gekend is om zijn uitvoetballende kwaliteiten en uitkomt voor de Tsjechische nationale ploeg.”

De Tsjech is een jeugdproduct van Sparta Praag en speelde sinds zijn debuut in 2012 96 wedstrijden voor de Tsjechische recordkampioen. In de tussentijd speelde hij ook drie seizoenen bij Viktoria Zizkov en werd hij één seizoen uitgeleend aan Brno. In maart van dit jaar maakte hij zijn debuut bij de Tsjechische nationale ploeg.

Foto: www.krcgenk.be