Geen transfer naar RSCA voor Lombaerts

De transfer van Nicolas Lombaerts naar Anderlecht gaat niet door. Dat heeft de manager van RSCA, Herman Van Holsbeeck bevestigd aan VTM NIEUWS. “We hebben ons bod nog serieus verbeterd, maar Zenit heeft dat geweigerd.”

Anderlecht is op zoek naar een leidersfiguur in de defensie en Nicolas Lombaerts was daar de geschikte persoon voor. Maar de onderhandelingen met Zenit Sint-Petersburg verliepen niet zo vlot. Beide clubs raakten het maar niet eens over de transferprijs. Anderlecht zou volgens enkele media niet meer dan twee miljoen euro willen bieden, maar Zenit van zijn kant zou minimum 4,5 miljoen euro willen voor de 31-jarige centrale verdediger.

Herman Van Holsbeeck zegt dat de club nog een serieuze inspanning heeft geleverd, maar wil daar geen getal op plakken. “We hebben ons bod serieus verbeterd, maar Zenit weigerde. Met Russen weet je natuurlijk nooit, maar Nicolas Lombaerts zal bij Zenit moeten blijven.”

Ook Lombaerts bevestigt dat Zenit Sint-Petersburg hem wil houden. Onze landgenoot speelt al sinds 2007 voor de Russische club, maar wilde graag weer dichter bij huis komen spelen. Momenteel bereidt hij zich met de rest van de Rode Duivels voor op de oefeninterland van donderdag tegen Spanje en de WK-kwalificatiewedstrijd van dinsdag tegen Cyprus.