Witsel op weg naar Juventus

Op deze laatste dag van de transfermarkt lijkt Axel Witsel de poorten van het Petrovski-stadion achter zich dicht te trekken. De Rode Duivel staat op het punt om te tekenen bij de Italiaanse topclub Juventus, zo melden verschillende media waaronder de Italiaanse Gazzetta dello Sport.

Axel Witsel speelt nu al vier seizoenen bij Zenit Sint-Petersburg en ligt er nog één jaar onder contract. Tijd voor een nieuwe uitdaging moet hij gedacht hebben, want Witsel stuurde aan op een vertrek bij de Russische ploeg. De voorbije zomer werd hij aan verschillende clubs gelinkt. Zo passeerden AS Roma, Napoli, AC Milan en Everton allemaal de revue, maar tot een akkoord kwam het niet.

Tot deze Transfer Deadline Day. Juventus praatte al een tijdje met Zenit over een mogelijke transfer en dinsdag zouden beide clubs tot een akkoord gekomen zijn. Volgens enkele media probeerde Chelsea de deal nog te kapen, maar ’s avonds trok Witsel dan toch naar Turijn om er zijn medische testen af te leggen. Vandaag zou de deal rond moeten geraken.

Bij Juventus moet Axel Witsel Paul Pogba opvolgen. Die vertrok voor een recordbedrag van zo’n 120 miljoen euro naar Manchester United. Geld is dus geen probleem voor de Oude Dame, die eerder al Gonzalo Higuain wegkocht bij Napoli voor een slordige 90 miljoen euro. Aan de naam van Witsel zou een prijskaartje van 18 miljoen euro hangen.