Nigeriaan volgt Kums op bij AA Gent

AA Gent heeft zijn vervanger voor Sven Kums te pakken. De Buffalo’s rondden de transfer af van Ibrahim Rabiu, een 25-jarige Nigeriaans international. Hij komt over van het Slovaakse AS Trencin en tekent een contract voor drie seizoenen bij Gent.

Rabiu is een centrale middenvelder en moet Sven Kums opvolgen. Die vertrok naar het Engelse Watford, dat hem dit seizoen uitleent aan Udinese. “Rabiu is een elegante speler die steeds de voetballende oplossing zoekt”, staat te lezen op de clubwebsite van AA Gent. “Hij is linksvoetig en heeft een groot technisch vermogen.”

De Nigeriaan werd op 16-jarige leeftijd werd hij voor het eerste gescout door het Portugese Sporting Clube de Portugal. Hij debuteerde er ook als prof en was nadien actief in verschillende Europese competities. Zo speelde hij ook nog bij PSV en Celtic.

De voorbije twee seizoenen droeg Rabiu het shirt van AS Trencin, de ex-club van Moses Simon. Hij speelde er in totaal 61 wedstrijden, scoorde daarin elf keer en pakte er vorig seizoen de dubbel. Bij de Nigeriaanse nationale ploeg veroverde hij tot nu toe vier caps en hij speelde ook al voor alle Nigeriaanse jeugdelftallen.