Drukke transferdag voor Anderlecht

Veel transferbedrijvigheid bij Anderlecht tijdens deze laatste dagen van het zomermercato. RSCA haalde met Nicolae Stanciu maandag al de duurste transfer in de Belgische eerste klasse binnen, Stefano Okaka tekende ondertussen bij Watford, Sylla is rond met Queens Park Rangers en verder huurt paars-wit Hamdi Harbaoui (Udinese) en Massimo Bruno (Leipzig) voor de rest van het seizoen.

Massimo Bruno en Hamdi Harbaoui arriveerden dinsdag op Neerpede, het oefencomplex van Anderelcht. Voor de 23-jarige Bruno is het een terugkeer naar paars-wit. Hij was er al actief bij de jeugd en in 2012 maakte hij er zijn profdebuut. In de zomer van 2014 kocht het Duitse Leipzig de aanvallende middenvelder over en stalde hem een seizoen bij Red Bull Salzburg. Vorig seizoen keerde hij terug naar Leipzig, waar hij als supersub mee de promotie naar de Bundesliga afdwong. Maar omdat hij niet op veel speelminuten kon rekenen, kiest hij nu voor een uitleenbeurt aan RSCA.

Hamdi Harbaoui wordt dit seizoen dan weer verhuurt door het Italiaanse Udinese. De 31-jarige spits was vorig jaar actief bij Lokeren en tekende er nog maar enkele maanden geleden een contract bij Udinese, maar was er niet echt gelukkig. Bij Anderlecht neemt hij de plaats in van Stefano Okaka, die ook al dinsdag zijn spullen verzamelde op Neerpede. De Italiaan tekende maandagavond een contract bij de Engelse eersteklasser Watford.