Björn Vleminckx trekt naar Antwerp

Björn Vleminckx keert na drie jaar in Turkije terug naar België. De 30-jarige spits tekent een contract bij Antwerp. Dat maakte de tweedeklasser dinsdag officieel bekend.

“RAFC was al een tijdje op zoek naar een opportuniteit in de aanvalslinie en mag die nu ook aankondigen. The Great Old haalde zopas Björn Vleminckx binnen, een bijzonder ervaren doelpuntenmachine”, staat te lezen op de clubwebsite.

Vleminckx speelde in het verleden onder meer bij KV Mechelen en Club Brugge. Met Malinwa promoveerde hij in 2007 naar de Belgische eerste klasse. “De Witte van Puurs” was er goed voor 44 doelpunten in 98 wedstrijden. Na twee seizoenen bij het Nederlandse NEC Nijmegen – waar hij in het seizoen 2010-2011 topschutter werd in de Eredivisie – haalde Club Brugge Vleminckx binnen in de zomer van 2011. Echt doorbreken lukte voor hem niet in Brugge en in 2013 trok hij naar Turkije.

Björn Vleminckx is de laatste inkomende transfer voor tweedeklasser Antwerp. De club laat weten dat het voor “de sportieve toekomst van Mickael Malsa en Jordy Verstraeten nog een oplossing zoek”.