Genk haalt Susic terug naar België

Tino-Sven Susic is de nieuwste aanwinst van Racing Genk. De Bosnische linksvoetige middenvelder tekent een contract voor drie seizoenen in de Luminus Arena, met een optie voor twee extra jaren. Hij komt over van het Kroatische Hajduk Split en krijgt bij Genk rugnummer tien.

Voor Susic, die zowel de Bosnische als Belgische nationaliteit heeft, is het een terugkeer naar Racing Genk. Hij was er van zijn vijftiende tot zeventiende al jeugdspeler. Na een tussenstop bij Standard, maakte hij in het seizoen 2012-2013 zijn profdebuut bij Hajduk Split. Bij de Kroatische club brak hij helemaal door. De voorbije vier seizoenen was hij er goed voor 133 wedstrijden waarin hij 27 doelpunten maakte en 23 assists leverde.

Als international werd Susic een aantal keer geselecteerd voor de Belgische jeugdelftallen, maar uiteindelijk koos hij voor het Bosnische nationale elftal. Tot nu toe speelde hij acht wedstrijden voor Bosnië-Herzegovina, waaronder twee op het WK 2014 in Brazilië. Hij kwam ook in actie tijdens een van de kwalificatiewedstrijden voor het EK tegen België.