GENK SMEERT ZULTE WAREGEM EERSTE VERLIES AAN

In de slotwedstrijd van de vijfde speeldag heeft Racing Genk met het kleinste verschil gewonnen van Zulte Waregem. In een wedstrijd met weinig kansen schonk Alejandro Pozuelo de Limburgers met een fraaie goal de drie punten. Door die zege komt Racing Genk op een gedeelde tweede plaats. Zulte Waregem slaagde er voor het eerst dit seizoen niet in om te scoren.

Zulte Waregem kon bij winst alleen leider worden, daarvoor moest het wel winnen op verplaatsing in de Luminus Arena. De West-Vlamingen zorgden ook voor het eerste en enige gevaar in het openingskwartier. Doelman Bizot moest zich reppen op een schot van Baudry. Bij de thuisploeg kon Pozuelo dreigen met een harde kopbal, maar zijn poging werd gered door Bossut. Iets later probeerde diezelfde Pozuelo het op een vrije trap, de vuisten van Bossut brachten redding. De Spaanse spits kreeg nog een derde kans, maar hij miste precisie. Een eerste helft met veel strijd op het middenveld, maar wel weinig doelkansen aan beide kanten.

De tweede periode bracht niet meteen veel beterschap, beide ploegen gaven weinig ruimte weg. Daardoor was het ook lang wachten op spektakel. Tot Alejandro Pozuelo tien minuten voor tijd de 1-0 op het bord zette. Met een krul van buiten het strafschopgebied zorgde hij voor wat opwinding in deze match. Essevee probeerde nog te reageren, maar bracht in het slot aanvallend te weinig. Genk komt door de zege in de top 6. Zulte Waregem laat de kans schieten om alleen op kop te komen.