Gent pakt in extremis punt tegen RSCA

Bekijk de samenvatting vanaf 1:17.

Anderlecht en AA Gent hebben in het Astridpark 2-2 gelijk gespeeld. De Buffalo’s hadden de meeste kansen, maar leken toch te gaan verliezen. Pas in het slot van de toegevoegde tijd maakte Asare de gelijkmaker.

Van bij het begin van de match nam AA Gent het initiatief en de Buffalo’s waren ook gevaarlijk. Neto trof de paal, terwijl Davy Roef Milicevic van de openingstreffer hield. Hoewel de kansen van Gentse makelij waren, kwam Anderlecht op voorsprong. Acheampong ging neer in de zestien na contact met Neto, Tielemans zette de strafschop perfect om: 1-0.

AA Gent reageerde meteen en nog geen minuut na de openingsgoal maakte Moses Simon gelijk met een heerlijke knal in de verste hoek. De Buffalo’s bleven de kansen bij elkaar spelen en Jérémy Perbet kreeg wel vier uitgelezen kansen op de 2-1, maar miste die een voor een.

Na de pauze kregen de bezoekers het deksel op de neus. Lukasz Teodorczyk zette Anderlecht met een mooie individuele actie weer op voorsprong. AA Gent bleef de meest dominante ploeg op het veld, maar veel verder dan een schot van Kums op de kruising kwam het niet.

Anderlecht leek op weg naar de zege, maar in het absolute slot van de match bezorgde Nana Asere zijn team nog een punt met rake knal.